Na obiad, ale nie tylko. Szpinakowa tortilla o niebanalnym wnętrzu. Z grillowaną piersią kurczaka i pyszną salsą z mango.

Wszystkie

Wrap z mango

Na obiad, ale nie tylko. Szpinakowa tortilla o niebanalnym wnętrzu. Z grillowaną piersią kurczaka i pyszną salsą z mango.

czas przygotowania:

20 min.

liczba porcji:

4

Potrzebne składniki

– 1 tortilla Szpinakowa Dijo
– salsa z mango (dojrzałe mango, pół czerwonej cebuli, papryczka chilli, sok z ½ limonki, odrobina oliwy z oliwek, sól i pieprz)
– filet z piersi kurczaka
– papryczki habanero

Tortilla Szpinakowa

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Salsa z mango – dojrzałe mango myjemy, obieramy i drobno kroimy (to samo robimy z papryczką chilli i cebulą), następnie dodajemy wszystkie składniki sosu, całość mieszamy i doprawiamy (do smaku).

2. Krok

 

Filety z piersi kurczaka grillujemy lub smażymy na małej ilości tłuszczu (można je także wcześniej panierować).

3. Krok

 

Tortillę Szpinakową Dijo podgrzewamy w piekarniku, mikrofali lub podsmażamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu (45 s z każdej strony).

4. Krok

 

Smarujemy tortillę salsą, nakładamy wszystkie składniki i rolujemy.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Deser jabłkowy

Deser o zdecydowanym, orzeźwiającym smaku. Zielone jabłuszko doskonale równoważy smak bitej śmietany. Oryginalny i efektowny! […]

Deser owocowy z sosem balsamicznym

Deser mocno owocowy, z bitą śmietaną. Smakuje intrygująco za sprawą sosu balsamicznego z owocami leśnymi […]

Sałatka z rukolą, sosem Balsamico classic i serem grillowanym Halloumi

Sałatka dla wielbicieli rukoli. Z interesującym smakowym akcentem – dodatkiem pochodzącego z Cypru grillowanego sera […]