Na obiad, ale nie tylko. Szpinakowa tortilla o niebanalnym wnętrzu. Z grillowaną piersią kurczaka i pyszną salsą z mango.
Wrap z mango
Na obiad, ale nie tylko. Szpinakowa tortilla o niebanalnym wnętrzu. Z grillowaną piersią kurczaka i pyszną salsą z mango.
czas przygotowania:
20 min.
liczba porcji:
4
Potrzebne składniki
– 1 tortilla Szpinakowa Dijo
– salsa z mango (dojrzałe mango, pół czerwonej cebuli, papryczka chilli, sok z ½ limonki, odrobina oliwy z oliwek, sól i pieprz)
– filet z piersi kurczaka
– papryczki habanero
Tortilla Szpinakowa
Pieczywo płaskie
Sposób przygotowania
1. Krok
Salsa z mango – dojrzałe mango myjemy, obieramy i drobno kroimy (to samo robimy z papryczką chilli i cebulą), następnie dodajemy wszystkie składniki sosu, całość mieszamy i doprawiamy (do smaku).
2. Krok
Filety z piersi kurczaka grillujemy lub smażymy na małej ilości tłuszczu (można je także wcześniej panierować).
3. Krok
Tortillę Szpinakową Dijo podgrzewamy w piekarniku, mikrofali lub podsmażamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu (45 s z każdej strony).
4. Krok
Smarujemy tortillę salsą, nakładamy wszystkie składniki i rolujemy.
Baw się z nami tortillami!