Nowa wizja burgera – w tortilli! Drobiowa lub wieprzowa. Inspirowana kuchnią meksykańską: z chili con carne, nachos i jalapeño.

Wszystkie

Wrap burger mexican

Nowa wizja burgera – w tortilli! Drobiowa lub wieprzowa. Inspirowana kuchnią meksykańską: z chili con carne, nachos i jalapeño.

czas przygotowania:

35 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– tortilla Pszenna Dijo
– burger drobiowy lub wieprzowy
– chili con carne
– ser żółty
– papryczka jalapeño
– nachos

Tortilla Pszenna

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Tortillę Pszenną Dijo podgrzewamy, wszystkie składniki układamy na jej środku, polewamy chili con carne, na wierzch – dla chrupkości – kładziemy kilka nachos.

2. Krok

 

Następnie składamy wszystkie boki tortilli i tak ją zapiekamy.

3. Krok

 

Na koniec przekrawamy zapieczoną tortillę na pół, uzyskując ciekawy i apetycznie wyglądający kształt kieszonki.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Bezowy tort lodowy z sosem truskawkowym

Robisz przyjęcie? Ten tort będzie jego przebojem. Beza, pyszna masa lodowa i sos truskawkowy. To […]

Maślane rogaliki o smaku czekolady

Kształtne, maślane, pełne czekolady. Pyszne! Rogaliki, które pokochają wszyscy Twoi domownicy, znajomi i przyjaciele. Do […]

Tort baleriny Pavlovej z jagodami i sosem adwokatowym

Deseru Pavlovej nikomu przedstawiać nie trzeba. Z bezą, bitą śmietaną, adwokatem i świeżymi jagodami. Robi […]