Nowa wizja burgera – w tortilli! Drobiowa lub wieprzowa. Inspirowana kuchnią meksykańską: z chili con carne, nachos i jalapeño.
Wrap burger mexican
Nowa wizja burgera – w tortilli! Drobiowa lub wieprzowa. Inspirowana kuchnią meksykańską: z chili con carne, nachos i jalapeño.
czas przygotowania:
35 min.
liczba porcji:
1
Potrzebne składniki
– tortilla Pszenna Dijo
– burger drobiowy lub wieprzowy
– chili con carne
– ser żółty
– papryczka jalapeño
– nachos
Tortilla Pszenna
Pieczywo płaskie
Sposób przygotowania
1. Krok
Tortillę Pszenną Dijo podgrzewamy, wszystkie składniki układamy na jej środku, polewamy chili con carne, na wierzch – dla chrupkości – kładziemy kilka nachos.
2. Krok
Następnie składamy wszystkie boki tortilli i tak ją zapiekamy.
3. Krok
Na koniec przekrawamy zapieczoną tortillę na pół, uzyskując ciekawy i apetycznie wyglądający kształt kieszonki.
Baw się z nami tortillami!