Te babeczki to kwintesencja kruchości i pyszności. Z prażonymi orzechami i migdałami zatopionymi w aromatycznym toffi.
Mini babeczki z orzechami i sosem toffi
Te babeczki to kwintesencja kruchości i pyszności. Z prażonymi orzechami i migdałami zatopionymi w aromatycznym toffi.
czas przygotowania:
20 min.
liczba porcji:
10
Potrzebne składniki
– 10 kruchych korpusów w kształcie babeczek
– 100 g orzechów włoskich
– 100 g płatków z migdałów
– sos toffi Dijo
Sos toffi
Sosy
Sposób przygotowania
1. Krok
Na rozgrzanej patelni prażymy na złoty kolor orzechy włoskie i migdały.
2. Krok
Dodajemy do nich sos Toffi Dijo i mieszamy; całość podgrzewamy aż masa zgęstnieje.
3. Krok
Gorące orzechy z toffi przekładamy do kruchych babeczek i odstawiamy do ostygnięcia.
Baw się z nami sosami!