Te babeczki to kwintesencja kruchości i pyszności. Z prażonymi orzechami i migdałami zatopionymi w aromatycznym toffi.

Wszystkie

Mini babeczki z orzechami i sosem toffi

Te babeczki to kwintesencja kruchości i pyszności. Z prażonymi orzechami i migdałami zatopionymi w aromatycznym toffi.

czas przygotowania:

20 min.

liczba porcji:

10

Potrzebne składniki

– 10 kruchych korpusów w kształcie babeczek
– 100 g orzechów włoskich
– 100 g płatków z migdałów
– sos toffi Dijo

Sos toffi

 

Sosy

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Na rozgrzanej patelni prażymy na złoty kolor orzechy włoskie i migdały.

2. Krok

 

Dodajemy do nich sos Toffi Dijo i mieszamy; całość podgrzewamy aż masa zgęstnieje.

3. Krok

 

Gorące orzechy z toffi przekładamy do kruchych babeczek i odstawiamy do ostygnięcia.

Baw się z nami sosami!

Zobacz inne przepisy:

CZEKO-flirt deser light

Prosty, lecz niezwykle pyszny i lubiany deser. Dzięki mięcie – o wyrafinowanym smaku. Gotowy w […]

Pizza po hawajsku

Wymarzona i udana jak wakacje na Hawajach. Pizza z ananasem, kurczakiem, żółtym serem i sosem […]

Tiramisu à la Dijo

Jeden z najpopularniejszych deserów na świecie. Dla kawoszy, ale nie tylko dla nich. Wygląda i […]