Danie dla wegetarian. Pożywna tortilla pełna smaku – z serkiem ziołowym, soczewicą, warzywami konserwowymi i porcją guacamole.

Wszystkie

Tortilla wege

Danie dla wegetarian. Pożywna tortilla pełna smaku – z serkiem ziołowym, soczewicą, warzywami konserwowymi i porcją guacamole.

czas przygotowania:

20 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– tortilla Pszenna Dijo
– soczewica z puszki (lub ugotowana)
– serek ziołowy
– papryka konserwowa
– ogórek konserwowy
– guacamole lub awokado w kostkach (opcjonalnie)

Tortilla Pszenna

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Tortillę Pszenną Dijo smarujemy serkiem ziołowym – dość grubo na całej powierzchni.

2. Krok

 

Nakładamy porcję soczewicy, plastry ogórka i kawałeczki papryki, na wierzch kładziemy guacamole.

3. Krok

 

Zwijamy i gotowe! Serwujemy na zimno.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Czekoladowe brownie z sosem czekoladowym

Ciasto na bazie czekolady, o amerykańskim rodowodzie. Z dodatkiem orzechów. Podawane z sosem czekoladowym. Po […]

Tartinki z Pretzel Chips z wędzonym pstrągiem

Wyśmienita i elegancka przekąska – bardzo apetyczna. Pretzel Chips, serek, przepiórcze jaja, kawior i wędzony […]

Crème brûlée z sosem Karmel

Pochodzący z Francji zapiekany deser. Na bazie śmietanki i żółtek. Zwieńczony warstwą sosu karmelowego. Z […]