Danie dla wegetarian. Pożywna tortilla pełna smaku – z serkiem ziołowym, soczewicą, warzywami konserwowymi i porcją guacamole.

Tortilla wege
Danie dla wegetarian. Pożywna tortilla pełna smaku – z serkiem ziołowym, soczewicą, warzywami konserwowymi i porcją guacamole.
czas przygotowania:
20 min.
liczba porcji:
1
Potrzebne składniki
– tortilla Pszenna Dijo
– soczewica z puszki (lub ugotowana)
– serek ziołowy
– papryka konserwowa
– ogórek konserwowy
– guacamole lub awokado w kostkach (opcjonalnie)
Tortilla Pszenna
Pieczywo płaskie
Sposób przygotowania
1. Krok
Tortillę Pszenną Dijo smarujemy serkiem ziołowym – dość grubo na całej powierzchni.
2. Krok
Nakładamy porcję soczewicy, plastry ogórka i kawałeczki papryki, na wierzch kładziemy guacamole.
3. Krok
Zwijamy i gotowe! Serwujemy na zimno.
Baw się z nami tortillami!