Deseru Pavlovej nikomu przedstawiać nie trzeba. Z bezą, bitą śmietaną, adwokatem i świeżymi jagodami. Robi wrażenie na każdym stole!

Wszystkie

Tort baleriny Pavlovej z jagodami i sosem adwokatowym

Deseru Pavlovej nikomu przedstawiać nie trzeba. Z bezą, bitą śmietaną, adwokatem i świeżymi jagodami. Robi wrażenie na każdym stole!

czas przygotowania:

30 min.

liczba porcji:

10

Potrzebne składniki

– krążki bezowe
– śmietanka 30%
– świeże jagody
– sos Adwokat Dijo

Sos Adwokat

 

Sosy

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Śmietankę ubijamy na sztywną masę z dodatkiem sosu Adwokat Dijo – bierzemy go tyle, aby uzyskać pożądany smak.

2. Krok

 

Masę nakładamy na krążek bezowy, na masie układamy jagody, a całość przykrywamy kolejnym krążkiem bezowym.

3. Krok

 

Czynności powtarzamy kilka razy; liczba warstw zależy od wysokości, którą chcemy uzyskać.

4. Krok

 

Ostatnią warstwę dekorujemy bitą śmietaną, polewamy sosem Adwokat Dijo i posypujemy jagodami.

Baw się z nami sosami!

Zobacz inne przepisy:

Deser jabłkowy

Deser o zdecydowanym, orzeźwiającym smaku. Zielone jabłuszko doskonale równoważy smak bitej śmietany. Oryginalny i efektowny! […]

Panna cotta z sosem Malinowym

Słynny włoski deser na bazie słodkiej śmietanki. Podawany w efektownych pucharkach z dodatkiem sosu malinowego, […]

Balsamiczna sałatka

Sałatka, o której smaku decyduje wykwintny sos balsamiczny i inne pyszne składniki – m.in. ser […]