Deseru Pavlovej nikomu przedstawiać nie trzeba. Z bezą, bitą śmietaną, adwokatem i świeżymi jagodami. Robi wrażenie na każdym stole!
Tort baleriny Pavlovej z jagodami i sosem adwokatowym
Deseru Pavlovej nikomu przedstawiać nie trzeba. Z bezą, bitą śmietaną, adwokatem i świeżymi jagodami. Robi wrażenie na każdym stole!
czas przygotowania:
30 min.
liczba porcji:
10
Potrzebne składniki
– krążki bezowe
– śmietanka 30%
– świeże jagody
– sos Adwokat Dijo
Sos Adwokat
Sosy
Sposób przygotowania
1. Krok
Śmietankę ubijamy na sztywną masę z dodatkiem sosu Adwokat Dijo – bierzemy go tyle, aby uzyskać pożądany smak.
2. Krok
Masę nakładamy na krążek bezowy, na masie układamy jagody, a całość przykrywamy kolejnym krążkiem bezowym.
3. Krok
Czynności powtarzamy kilka razy; liczba warstw zależy od wysokości, którą chcemy uzyskać.
4. Krok
Ostatnią warstwę dekorujemy bitą śmietaną, polewamy sosem Adwokat Dijo i posypujemy jagodami.
Baw się z nami sosami!