Jeden z najpopularniejszych deserów na świecie. Dla kawoszy, ale nie tylko dla nich. Wygląda i smakuje naprawdę wyśmienicie.
Tiramisu à la Dijo
Jeden z najpopularniejszych deserów na świecie. Dla kawoszy, ale nie tylko dla nich. Wygląda i smakuje naprawdę wyśmienicie.
czas przygotowania:
35 min.
liczba porcji:
8
Potrzebne składniki
– biszkopty
– 50 ml likieru amaretto
– serek mascarpone 500 g
– 2 żółtka
– śmietanka 30%
– kawa (wywar)
– sos Tiramisu Dijo
– Płatki kakaowe Dijo
Sos Tiramisu
Sosy
Sposób przygotowania
1. Krok
Wywar z kawy mieszamy z amaretto, a śmietankę ubijamy na gęstą masę.
2. Krok
Serek mascarpone ubijamy z żółtkami na jednolitą gładka masę i łączymy z bitą śmietaną.
3. Krok
W salaterkach układamy biszkopty uprzednio namoczone w wywarze kawowym z amaretto.
4. Krok
Na biszkoptach układamy masę z serka, żółtek i bitej śmietany – polewamy sosem Tiramisu Dijo.
5. Krok
Czynności powtarzamy kilka razy; liczba warstw zależy od wysokości salaterki.
6. Krok
Szczyt deseru ma stanowić masa serowo-śmietanowa udekorowana Płatkami kakaowymi Dijo.
Baw się z nami słodkościami!