Niby klasyczna jajecznica, ale podana inaczej – w tortill! Oczywiście ze wszystkimi dodatkami: cebulką, bekonem i żółtym serem.
Śniadaniowy wrap z jajecznicą
Niby klasyczna jajecznica, ale podana inaczej – w tortill! Oczywiście ze wszystkimi dodatkami: cebulką, bekonem i żółtym serem.
czas przygotowania:
15 min.
liczba porcji:
1
Potrzebne składniki
– 1 tortilla pszenna Graham Dijo
– 2 jaja
– 3 plasterki bekonu
– 2 plasterki żółtego sera
– 1 łyżka czerwonej cebuli (posiekanej w drobną kostkę)
– 1 łyżka czerwonej papryki (posiekanej w drobną kostkę)
– szczypiorek (do smaku)
– oliwa extra virgin (do smaku)
– sos tabasco (do smaku)
Tortilla Graham
Pieczywo płaskie
Sposób przygotowania
1. Krok
Rozgrzewamy patelnię z kawałkiem masła; na rozpuszczonym maśle rumienimy czerwoną cebulę, dodajemy roztrzepane jajka i smażymy gęstą jajecznicę.
2. Krok
Tak przygotowaną jajecznicę nakładamy na tortillę Graham Dijo, dodajemy bekon, żółty ser, czerwoną cebulę, pokrojony szczypiorek, doprawiamy wszystko do smaku oliwą i sosem tabasco.
3. Krok
Całość zawijamy w klasycznego wrapa (patrz: kurs zwijania).
4. Krok
Na małym ogniu rozgrzewamy patelnię (bez dodatku tłuszczu!) i rumienimy złożoną tortillę równomiernie ze wszystkich stron.
Baw się z nami tortillami!