Pomysł na atrakcyjny obiad dla całej rodziny. Tortilla z chili con carne i delikatnym grillowanym mięsem z piersi kurczaka.

Wszystkie

Burrito

Pomysł na atrakcyjny obiad dla całej rodziny. Tortilla z chili con carne i delikatnym grillowanym mięsem z piersi kurczaka.

czas przygotowania:

35 min.

liczba porcji:

4

Potrzebne składniki

– 1 tortilla Pszenna Dijo
– filety z piersi kurczaka
– sos à la chili con carne (pomidory w puszce, cebula, fasola czerwona w puszce, kukurydza konserwowa, sól i pieprz, czosnek, chilli)
– żółty ser
– pomidor
– czerwona cebula
– sos czosnkowy (majonez, czosnek, sól, pieprz)

Wheat Tortilla

 

Flatbread

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Sos à la chili con carne – cebulę obieramy i drobno siekamy, podsmażamy na patelni, dodajemy pomidory i odparowujemy wodę; następnie dodajemy fasolę, kukurydzę konserwową, na koniec doprawiamy do smaku.

2. Krok

 

Sos czosnkowy – mieszamy majonez z czosnkiem, doprawiamy do smaku.

3. Krok

 

Filety z piersi kurczaka grillujemy lub smażymy na małej ilości tłuszczu (można je także wcześniej panierować).

4. Krok

 

Pomidora myjemy (opcjonalnie sparzamy i obieramy ze skórki), następnie kroimy w kostkę.

5. Krok

 

Tortillę Pszenną Dijo podgrzewamy w piekarniku, mikrofali lub podsmażamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu (45 s z każdej strony).

6. Krok

 

Smarujemy tortillę sosem à la chili con carne, nakładamy wszystkie składniki i rolujemy.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Sernik na zimno straciatella z sosem wiśniowym

Sernik na zimno to nie lada smakołyk. Ten jest szczególny – z kawałkami czekolady w […]

CZEKO-latte

Kawa z mlekiem. Ale jakim! Cieplutkim i dobrze spienionym. Z dodatkiem pysznego sosu czekoladowego. Można […]

Tiramisu z sosem Adwokat

Delikatny włoski deser z serkiem mascarpone. Uwielbiany na całym świecie. Tutaj w wersji z sosem […]