Chipsy to przekąska doskonała. A co powiecie na takie zrobione w domu? Z tortilli! No i doprawione zgodnie z upodobaniami…

Wszystkie

Pikantne chipsy z tortilli

Chipsy to przekąska doskonała. A co powiecie na takie zrobione w domu? Z tortilli! No i doprawione zgodnie z upodobaniami…

czas przygotowania:

10 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– 1 tortilla Dijo (dowolnego rodzaju)
– sól, ostra papryka, inne przyprawy (do smaku)
– sos barbecue (lub inny ulubiony)

Tortilla Grill

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Tortillę Dijo kroimy w trójkąty i smażymy je na głębokim tłuszczy na złoty kolor.

2. Krok

 

Powstałe w ten sposób chipsy osuszamy na papierowym ręczniku i doprawiamy do smaku różnymi przyprawami; podajemy z ulubionym sosem, np. z sosem barbecue.

Baw się z nami tortillami!
Baw się z nami przekąskami!

Zobacz inne przepisy:

Deser jabłkowy

Deser o zdecydowanym, orzeźwiającym smaku. Zielone jabłuszko doskonale równoważy smak bitej śmietany. Oryginalny i efektowny! […]

Shake lodowy

Shake domowej roboty? Czemu nie! To prosty i tak uwielbiany deser. Zimne mleko, lody waniliowe, […]

Hot Dog

Szybki i smaczny hot-dog, a do tego oryginalny, bo w tortilli. Z prażona cebulką, rukolą […]