Chipsy to przekąska doskonała. A co powiecie na takie zrobione w domu? Z tortilli! No i doprawione zgodnie z upodobaniami…

Wszystkie

Pikantne chipsy z tortilli

Chipsy to przekąska doskonała. A co powiecie na takie zrobione w domu? Z tortilli! No i doprawione zgodnie z upodobaniami…

czas przygotowania:

10 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– 1 tortilla Dijo (dowolnego rodzaju)
– sól, ostra papryka, inne przyprawy (do smaku)
– sos barbecue (lub inny ulubiony)

Tortilla Grill

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Tortillę Dijo kroimy w trójkąty i smażymy je na głębokim tłuszczy na złoty kolor.

2. Krok

 

Powstałe w ten sposób chipsy osuszamy na papierowym ręczniku i doprawiamy do smaku różnymi przyprawami; podajemy z ulubionym sosem, np. z sosem barbecue.

Baw się z nami tortillami!
Baw się z nami przekąskami!

Zobacz inne przepisy:

Kawa mrożona z sosem o smaku czekolady mlecznej

Idealna na upalne dni. Głęboko aromatyczna, perfekcyjnie pyszna. Prawdziwa chwila przyjemności z dodatkiem lodów waniliowych. […]

Sałatka w miseczce z tortilli

Sałatka z charakterem – z winegretem, mango i kozim serem. Podana pomysłowo i apetycznie w […]

CZEKO-latte

Kawa z mlekiem. Ale jakim! Cieplutkim i dobrze spienionym. Z dodatkiem pysznego sosu czekoladowego. Można […]