Mus na bazie serka mascarpone i żółtek utartych z cukrem waniliowym. Schłodzony i podany z wyśmienitym sosem tiramisu.

Wszystkie

Mus mascarpone z sosem Tiramisu

Mus na bazie serka mascarpone i żółtek utartych z cukrem waniliowym. Schłodzony i podany z wyśmienitym sosem tiramisu.

czas przygotowania:

35 min.

liczba porcji:

4

Potrzebne składniki

– 500 g serka mascarpone
– 4 żółtka
– 125 g cukru
– 4 łyżki cukru pudru
– cukier waniliowy lub laska wanilii
– sos Tiramisu Dijo

Sos Tiramisu

 

Sosy

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na kogel-mogel.

2. Krok

 

Łączymy żółtka z serkiem mascarpone, a całość dokładnie mieszamy.

3. Krok

 

Mus przekładamy do pucharków  i odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.

4. Krok

 

Przed podaniem deser polewamy sosem Tiramisu Dijo.

Baw się z nami słodkościami!

Zobacz inne przepisy:

Tort czekoladowy z wiśniami w żelu

Cukiernicze dzieło sztuki. Delikatne ciasto, bita śmietana i wiśnie w delikatnym żelu. Wygląda bajecznie. Smakuje […]

Panna cotta z sosem Malinowym

Słynny włoski deser na bazie słodkiej śmietanki. Podawany w efektownych pucharkach z dodatkiem sosu malinowego, […]

Czekoladowe brownie z sosem czekoladowym

Ciasto na bazie czekolady, o amerykańskim rodowodzie. Z dodatkiem orzechów. Podawane z sosem czekoladowym. Po […]