Wszystkie dzieci szaleją za muffinkami. Nasze są nadziewane toffi i płatkami migdałów. Te małe babeczki tak łatwo zdobywają serca.

Wszystkie

Muffinki z toffi i prażonymi migdałami

Wszystkie dzieci szaleją za muffinkami. Nasze są nadziewane toffi i płatkami migdałów. Te małe babeczki tak łatwo zdobywają serca.

czas przygotowania:

45 min.

liczba porcji:

4

Potrzebne składniki

– 140 g mąki
– 100 g masła
– 2 jajka
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 6 łyżek mleka
– 1 łyżeczka cukru waniliowego
– szczypta soli
– 2 łyżki oleju
9 łyżek nadzienia cukierniczego Toffi Dijo
12 łyżeczek nadzienia cukierniczego Toffi Dijo do dekoracji (na wierzch ciasteczek)
– płatki migdałów do dekoracji

Nadzienie cukiernicze toffi

 

Dekoracje cukiernicze

Sposób przygotowania

1. Krok

 

W jednej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i sól.

2. Krok

 

Masło rozpuszczamy i studzimy.

3. Krok

 

W drugiej misce mieszamy ostudzone masło, jajka, nadzienie Toffi Dijo, mleko i olej.

4. Krok

 

Do mąki dodajemy mokre składniki i znowu mieszamy.

5. Krok

 

Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami, nakładamy do każdej z nich ciasto, a na wierzch kładziemy po 1 łyżeczce nadzienia Toffi Dijo.

6. Krok

 

Całość posypujemy płatkami migdałów.

7. Krok

 

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 20 minut.

Baw się z nami nadzieniami!

Zobacz inne przepisy:

Deser chałwowy z malinami i sosem czekoladowym

Deser jak marzenie! Apetyczny, o niebiańskim smaku. Z bitą śmietaną, chałwą, malinami oraz sosem czekoladowym. […]

Hot Dog

Szybki i smaczny hot-dog, a do tego oryginalny, bo w tortilli. Z prażona cebulką, rukolą […]

CZEKO-latte

Kawa z mlekiem. Ale jakim! Cieplutkim i dobrze spienionym. Z dodatkiem pysznego sosu czekoladowego. Można […]