Wszystkie dzieci szaleją za muffinkami. Nasze są nadziewane toffi i płatkami migdałów. Te małe babeczki tak łatwo zdobywają serca.
Muffinki z toffi i prażonymi migdałami
Wszystkie dzieci szaleją za muffinkami. Nasze są nadziewane toffi i płatkami migdałów. Te małe babeczki tak łatwo zdobywają serca.
czas przygotowania:
45 min.
liczba porcji:
4
Potrzebne składniki
– 140 g mąki
– 100 g masła
– 2 jajka
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 6 łyżek mleka
– 1 łyżeczka cukru waniliowego
– szczypta soli
– 2 łyżki oleju
– 9 łyżek nadzienia cukierniczego Toffi Dijo
– 12 łyżeczek nadzienia cukierniczego Toffi Dijo do dekoracji (na wierzch ciasteczek)
– płatki migdałów do dekoracji
Nadzienie cukiernicze toffi
Dekoracje cukiernicze
Sposób przygotowania
1. Krok
W jednej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i sól.
2. Krok
Masło rozpuszczamy i studzimy.
3. Krok
W drugiej misce mieszamy ostudzone masło, jajka, nadzienie Toffi Dijo, mleko i olej.
4. Krok
Do mąki dodajemy mokre składniki i znowu mieszamy.
5. Krok
Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami, nakładamy do każdej z nich ciasto, a na wierzch kładziemy po 1 łyżeczce nadzienia Toffi Dijo.
6. Krok
Całość posypujemy płatkami migdałów.
7. Krok
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 20 minut.
Baw się z nami nadzieniami!