Dobra kanapka to podstawa! Zamiast bułki tortilla, a w jej wnętrzu same pyszności – szynka szwarcwaldzka, camembert czy rukola…
Kanapka drwala
Dobra kanapka to podstawa! Zamiast bułki tortilla, a w jej wnętrzu same pyszności – szynka szwarcwaldzka, camembert czy rukola…
czas przygotowania:
10 min.
liczba porcji:
1
Potrzebne składniki
– 1 tortilla pszenna Dijo
– 1 łyżka słodkiej musztardy
– 1 łyżka sosu remulade
– 1 gruby plaster sera typu camembert
– 1 łyżeczka sosu Balsamicznego z owocami leśnymi Dijo
– 3 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
– kilka listków rukoli
– 3 pomidorki koktajlowe w plasterkach
Tortilla pszenna
Pieczywo płaskie
Sos balsamiczny z owocami leśnymi
Sosy
Sposób przygotowania
1. Krok
Środek tortilli pszennej Dijo smarujemy słodką musztardą; na powierzchni musztardy kładziemy plaster sera camembert, listki rukoli, plasterki pomidorków koktajlowych i szynkę szwarcwaldzką; całość polewamy sosem remulade i sosem Balsamicznym z owocami leśnymi Dijo.
2. Krok
Tortillę składamy w sześciokątnego wrapa (patrz: kurs zawijania).
3. Krok
Rozgrzewamy patelnię grillową (bez dodatku tłuszczu!) i grillujemy wrapa równomiernie z obu stron.
4. Krok
Przekładamy tortillę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i podgrzewamy ją przez ok. 5 min. – aż ser camembert w tortilli delikatnie się rozpuści.
Baw się z nami tortillami!
Baw się z nami sosami!