Idealne danie na obiad. Pyszne tortille wypełnione chili con carne i zapieczone pod beszamelem. Brzmi nieźle? Smakuje jeszcze lepiej.

Wszystkie

Enchiladas

Idealne danie na obiad. Pyszne tortille wypełnione chili con carne i zapieczone pod beszamelem. Brzmi nieźle? Smakuje jeszcze lepiej.

czas przygotowania:

45 min.

liczba porcji:

2

Potrzebne składniki

– 2 tortille Pszenne Dijo
– chili con carne
– sos pomidorowy
– sos beszamelowy

Tortilla Pszenna

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Przygotowujemy chili con carne.

2. Krok

 

Aluminiową foremkę smarujemy sosem pomidorowym.

3. Krok

 

Chili con carne zawijamy w tortille Pszenne Dijo i tak zwinięte kładziemy obok siebie w foremce.

4. Krok

 

Tortille polewamy wcześniej przygotowanymi sosami – pomidorowym oraz beszamelowym.

5. Krok

 

Następnie zapiekamy danie przez około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Hot Dog

Szybki i smaczny hot-dog, a do tego oryginalny, bo w tortilli. Z prażona cebulką, rukolą […]

Maślane rogaliki o smaku czekolady

Kształtne, maślane, pełne czekolady. Pyszne! Rogaliki, które pokochają wszyscy Twoi domownicy, znajomi i przyjaciele. Do […]

Waniliowy krem bawarski z polewą z owoców leśnych

Sposób na wyborny deser – idealny na przyjęcie, do kawy, na każdą okazję. Delikatnie waniliowy […]