Deser o zdecydowanym, orzeźwiającym smaku. Zielone jabłuszko doskonale równoważy smak bitej śmietany. Oryginalny i efektowny!

Wszystkie

Deser jabłkowy

Deser o zdecydowanym, orzeźwiającym smaku. Zielone jabłuszko doskonale równoważy smak bitej śmietany. Oryginalny i efektowny!

czas przygotowania:

25 min.

liczba porcji:

2

Potrzebne składniki

– kwaśne jabłko z zieloną skórką
– śmietanka kremówka
– cukier puder
– sos Zielone jabłuszko Dijo

Sos Zielone jabłuszko

 

Sosy

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywną masę.

2. Krok

 

Umyte jabłko kroimy w kosteczkę (można je wcześniej obrać ze skórki).

3. Krok

 

W pucharkach układamy kolejne warstwy: kostki jabłek, sos Zielone jabłuszko Dijo, bita śmietana, sos Zielone jabłuszko Dijo.

Baw się z nami sosami!

Zobacz inne przepisy:

Sernik na zimno straciatella z sosem wiśniowym

Sernik na zimno to nie lada smakołyk. Ten jest szczególny – z kawałkami czekolady w […]

Crème brûlée z sosem Karmel

Pochodzący z Francji zapiekany deser. Na bazie śmietanki i żółtek. Zwieńczony warstwą sosu karmelowego. Z […]

Sałatka w miseczce z tortilli

Sałatka z charakterem – z winegretem, mango i kozim serem. Podana pomysłowo i apetycznie w […]