Pomysł na atrakcyjny obiad dla całej rodziny. Tortilla z chili con carne i delikatnym grillowanym mięsem z piersi kurczaka.
Burrito
Pomysł na atrakcyjny obiad dla całej rodziny. Tortilla z chili con carne i delikatnym grillowanym mięsem z piersi kurczaka.
czas przygotowania:
35 min.
liczba porcji:
4
Potrzebne składniki
– 1 tortilla Pszenna Dijo
– filety z piersi kurczaka
– sos à la chili con carne (pomidory w puszce, cebula, fasola czerwona w puszce, kukurydza konserwowa, sól i pieprz, czosnek, chilli)
– żółty ser
– pomidor
– czerwona cebula
– sos czosnkowy (majonez, czosnek, sól, pieprz)
Wheat Tortilla
Flatbread
Sposób przygotowania
1. Krok
Sos à la chili con carne – cebulę obieramy i drobno siekamy, podsmażamy na patelni, dodajemy pomidory i odparowujemy wodę; następnie dodajemy fasolę, kukurydzę konserwową, na koniec doprawiamy do smaku.
2. Krok
Sos czosnkowy – mieszamy majonez z czosnkiem, doprawiamy do smaku.
3. Krok
Filety z piersi kurczaka grillujemy lub smażymy na małej ilości tłuszczu (można je także wcześniej panierować).
4. Krok
Pomidora myjemy (opcjonalnie sparzamy i obieramy ze skórki), następnie kroimy w kostkę.
5. Krok
Tortillę Pszenną Dijo podgrzewamy w piekarniku, mikrofali lub podsmażamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu (45 s z każdej strony).
6. Krok
Smarujemy tortillę sosem à la chili con carne, nakładamy wszystkie składniki i rolujemy.
Baw się z nami tortillami!