Idealne danie na obiad. Pyszne tortille wypełnione chili con carne i zapieczone pod beszamelem. Brzmi nieźle? Smakuje jeszcze lepiej.
Enchiladas
Idealne danie na obiad. Pyszne tortille wypełnione chili con carne i zapieczone pod beszamelem. Brzmi nieźle? Smakuje jeszcze lepiej.
czas przygotowania:
45 min.
liczba porcji:
2
Potrzebne składniki
– 2 tortille Pszenne Dijo
– chili con carne
– sos pomidorowy
– sos beszamelowy
Tortilla Pszenna
Pieczywo płaskie
Sposób przygotowania
1. Krok
Przygotowujemy chili con carne.
2. Krok
Aluminiową foremkę smarujemy sosem pomidorowym.
3. Krok
Chili con carne zawijamy w tortille Pszenne Dijo i tak zwinięte kładziemy obok siebie w foremce.
4. Krok
Tortille polewamy wcześniej przygotowanymi sosami – pomidorowym oraz beszamelowym.
5. Krok
Następnie zapiekamy danie przez około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Baw się z nami tortillami!