Te babeczki to kwintesencja kruchości i pyszności. Z prażonymi orzechami i migdałami zatopionymi w aromatycznym toffi.

Wszystkie

Mini babeczki z orzechami i sosem toffi

Te babeczki to kwintesencja kruchości i pyszności. Z prażonymi orzechami i migdałami zatopionymi w aromatycznym toffi.

czas przygotowania:

20 min.

liczba porcji:

10

Potrzebne składniki

– 10 kruchych korpusów w kształcie babeczek
– 100 g orzechów włoskich
– 100 g płatków z migdałów
– sos toffi Dijo

Sos toffi

 

Sosy

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Na rozgrzanej patelni prażymy na złoty kolor orzechy włoskie i migdały.

2. Krok

 

Dodajemy do nich sos Toffi Dijo i mieszamy; całość podgrzewamy aż masa zgęstnieje.

3. Krok

 

Gorące orzechy z toffi przekładamy do kruchych babeczek i odstawiamy do ostygnięcia.

Baw się z nami sosami!

Zobacz inne przepisy:

Tort czekoladowy z wiśniami w żelu

Cukiernicze dzieło sztuki. Delikatne ciasto, bita śmietana i wiśnie w delikatnym żelu. Wygląda bajecznie. Smakuje […]

Muffinki z toffi i prażonymi migdałami

Wszystkie dzieci szaleją za muffinkami. Nasze są nadziewane toffi i płatkami migdałów. Te małe babeczki […]

Mini fingers

Banan zapiekany w tortilli – z sosem toffi i płatkami czekoladowymi. Po prostu pycha! Uważaj, […]