Konkretny posiłek. Sycący i wyśmienity. Idealny na obiad lub na kolację. Pikantny mięsny farsz, do tego ryż, nachos i sos majonezowy.

Wszystkie

Burrito z pikantnym farszem

Konkretny posiłek. Sycący i wyśmienity. Idealny na obiad lub na kolację. Pikantny mięsny farsz, do tego ryż, nachos i sos majonezowy.

czas przygotowania:

25 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– 1 tortilla Pszenna Dijo
– farsz mięsny (mielone mięso, kukurydza, papryka i czerwona fasola)
– ryż
– nachos
– sos majonezowy

Tortilla Pszenna

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Podsmażamy mielone mięso i łączymy je z kukurydzą, papryką oraz czerwoną fasolą; tak przygotowany farsz mięsny doprawiamy, żeby był dość pikantny.

2. Krok

 

Tortillę Pszenną Dijo podgrzewamy i smarujemy sosem majonezowym.

3. Krok

 

Następnie nakładamy wszystkie składniki – łącznie z nachos dla spotęgowania chrupkości dania – i zwijamy.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Tort baleriny Pavlovej z jagodami i sosem adwokatowym

Deseru Pavlovej nikomu przedstawiać nie trzeba. Z bezą, bitą śmietaną, adwokatem i świeżymi jagodami. Robi […]

Mini precelki z niebieskim serem lazur i konfiturą malinową

Wymarzona przekąska do wina. Mini precelki, ser Lazur i aromatyczne maliny. Brzmi pysznie? A przygotowanie […]

Panna cotta z sosem Malinowym

Słynny włoski deser na bazie słodkiej śmietanki. Podawany w efektownych pucharkach z dodatkiem sosu malinowego, […]