TORTILLA BEZGLUTENOWA Z ŁUSKĄ GRYKI 30 cm
NOWOŚĆ
Tortilla bezglutenowa z łuską gryki to innowacyjny produkt charakteryzujący się obniżoną kalorycznością (1260kJ/100g) przy jednoczesnym zwiększeniu zawartości błonnika (9,4 g /100g) pokarmowego i jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (7,8 g/100g) w porównaniu do tradycyjnych tortilli pszennych.
Wykorzystanie opakowania vacuum oraz naturalnego konserwantu w postaci fermentowanej mąki ryżowej pozwala na całkowite wyeliminowanie sztucznych substancji konserwujących przy jednoczesnym zachowaniu długiego terminu przydatności do spożycia.
Produkt znajdzie idealne zastosowanie w diecie osób z nietolerancją glutenu lub alergią. Smakuje równie smacznie przygotowana na zimno i na ciepło.
SKŁADNIKI
Mąka owsiana pełnoziarnista (50%), woda, skrobia z tapioki, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, łuska gryki (3%), błonnik z łuski psyllium, białko ryżowe, mąka ryżowa, cukier, sól sodowa karboksymetylocelulozy, sól, fermentowana mąka ryżowa, kwas cytrynowy, aromat maślany.
GDA
Porcja 100 g zawiera:
1260 kJ / 300 kcal
energia
8,9 g
tłuszcz
1 g
kwasy tłuszczowe nasycone
4,7 g
cukry
2,28 g
sól
ZOBACZ RÓWNIEŻ
Tortilla Grill
Pieczywo płaskie
Tortilla Pomidor i Papryka
Pieczywo płaskie
Tortilla Szpinak z Bazylią
Pieczywo płaskie
Tortilla Wieloziarnista