Kto nie lubi sałatek? Ta w miseczce z chrupiącej tortilli może stać się hitem. Gruszka, kozi ser, ogórek i pomidorki – wyborna!
Sałatka paryska w miseczce z chrupiącej tortilli
Kto nie lubi sałatek? Ta w miseczce z chrupiącej tortilli może stać się hitem. Gruszka, kozi ser, ogórek i pomidorki – wyborna!
czas przygotowania:
7 min.
liczba porcji:
1
Potrzebne składniki
– 1 tortilla Wieloziarnista Dijo
– 100 g mixu sałat (rukola, radicchio, sałata lodowa, roszponka)
– 4 łyżki sosu winegret
– 4 pomidorki koktajlowe
– kilka plasterków ogórka
– 1/3 świeżej gruszki
– 3 kawałki koziego sera
Tortilla Wieloziarnista
Pieczywo płaskie
Sposób przygotowania
1. Krok
Tortillę Wieloziarnistą Dijo wkładamy do metalowej miski o średnicy ok. 15 cm i formujemy na kształt miseczki. Następnie wypiekamy ją w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 5 minut.
2. Krok
Do wystudzonej tortillowej miseczki dodajemy resztę składników; sałatkę dekorujemy świeżą gruszką, całość polewamy sosem winegret.
Baw się z nami tortillami!