Deser o zdecydowanym, orzeźwiającym smaku. Zielone jabłuszko doskonale równoważy smak bitej śmietany. Oryginalny i efektowny!

Deser jabłkowy
Deser o zdecydowanym, orzeźwiającym smaku. Zielone jabłuszko doskonale równoważy smak bitej śmietany. Oryginalny i efektowny!
czas przygotowania:
25 min.
liczba porcji:
2
Potrzebne składniki
– kwaśne jabłko z zieloną skórką
– śmietanka kremówka
– cukier puder
– sos Zielone jabłuszko Dijo
Sos Zielone jabłuszko
Sosy
Sposób przygotowania
1. Krok
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywną masę.
2. Krok
Umyte jabłko kroimy w kosteczkę (można je wcześniej obrać ze skórki).
3. Krok
W pucharkach układamy kolejne warstwy: kostki jabłek, sos Zielone jabłuszko Dijo, bita śmietana, sos Zielone jabłuszko Dijo.
Baw się z nami sosami!