Deser o zdecydowanym, orzeźwiającym smaku. Zielone jabłuszko doskonale równoważy smak bitej śmietany. Oryginalny i efektowny!

Wszystkie

Deser jabłkowy

Deser o zdecydowanym, orzeźwiającym smaku. Zielone jabłuszko doskonale równoważy smak bitej śmietany. Oryginalny i efektowny!

czas przygotowania:

25 min.

liczba porcji:

2

Potrzebne składniki

– kwaśne jabłko z zieloną skórką
– śmietanka kremówka
– cukier puder
– sos Zielone jabłuszko Dijo

Sos Zielone jabłuszko

 

Sosy

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywną masę.

2. Krok

 

Umyte jabłko kroimy w kosteczkę (można je wcześniej obrać ze skórki).

3. Krok

 

W pucharkach układamy kolejne warstwy: kostki jabłek, sos Zielone jabłuszko Dijo, bita śmietana, sos Zielone jabłuszko Dijo.

Baw się z nami sosami!

Zobacz inne przepisy:

Tort baleriny Pavlovej z jagodami i sosem adwokatowym

Deseru Pavlovej nikomu przedstawiać nie trzeba. Z bezą, bitą śmietaną, adwokatem i świeżymi jagodami. Robi […]

Tort makowy z kremem śmietankowym, konfiturą pomarańczową i posypką czekoladową

Wykwintny tort. Na eleganckie przyjęcie, lecz nie tylko. Likier pomarańczowy, migdały, mascarpone… Oto rozkosze podniebienia. […]

Tartinki z Pretzel Chips z wędzonym pstrągiem

Wyśmienita i elegancka przekąska – bardzo apetyczna. Pretzel Chips, serek, przepiórcze jaja, kawior i wędzony […]