Mus na bazie serka mascarpone i żółtek utartych z cukrem waniliowym. Schłodzony i podany z wyśmienitym sosem tiramisu.

Wszystkie

Mus mascarpone z sosem Tiramisu

Mus na bazie serka mascarpone i żółtek utartych z cukrem waniliowym. Schłodzony i podany z wyśmienitym sosem tiramisu.

czas przygotowania:

35 min.

liczba porcji:

4

Potrzebne składniki

– 500 g serka mascarpone
– 4 żółtka
– 125 g cukru
– 4 łyżki cukru pudru
– cukier waniliowy lub laska wanilii
– sos Tiramisu Dijo

Sos Tiramisu

 

Sosy

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na kogel-mogel.

2. Krok

 

Łączymy żółtka z serkiem mascarpone, a całość dokładnie mieszamy.

3. Krok

 

Mus przekładamy do pucharków  i odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.

4. Krok

 

Przed podaniem deser polewamy sosem Tiramisu Dijo.

Baw się z nami słodkościami!

Zobacz inne przepisy:

Sałatka w miseczce z tortilli

Sałatka z charakterem – z winegretem, mango i kozim serem. Podana pomysłowo i apetycznie w […]

Muffinki z toffi i prażonymi migdałami

Wszystkie dzieci szaleją za muffinkami. Nasze są nadziewane toffi i płatkami migdałów. Te małe babeczki […]

Hot Dog

Szybki i smaczny hot-dog, a do tego oryginalny, bo w tortilli. Z prażona cebulką, rukolą […]