Gotowana soczewica smakuje świetnie w grillowanej tortilli. Szczególnie w towarzystwie wyrazistego sosu i chrupiącego bekonu.

Wszystkie

Tortilla Pszenna durum z soczewicą i sosem miodowo-musztardowym

Gotowana soczewica smakuje świetnie w grillowanej tortilli. Szczególnie w towarzystwie wyrazistego sosu i chrupiącego bekonu.

czas przygotowania:

20 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– 1 tortilla Pszenna durum Dijo
– 80 g soczewicy zielonej gotowanej
– 4 paski bekonu
– 50 g pomidorków koktajlowych
– zielony ogórek (pokrojony w drobną kostkę – bez skóry i bez pestek)

Sos miodowo-musztardowy:
– 1 łyżka musztardy
– 1 łyżka majonezu
– 1 łyżka miodu
– 2 łyżki oliwy
– kilka kropel soku z cytryny, sól, pieprz

Tortilla Durum

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Na środku tortilli Pszennej Dijo układamy soczewicę, grillowany bekon, pomidorki koktajlowe i kostki ogórka.

2. Krok

 

Przyrządzamy sos miodowo-musztardowy, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki.

3. Krok

 

Doprawiamy sokiem z cytryny, pieprzem i solą.

4. Krok

 

Składniki tortilli polewamy gotowym sosem.

5. Krok

 

Zawijamy tortillę we wrapa i delikatnie grillujemy na rozgrzanej patelni z każdej strony.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Bezowy tort lodowy z sosem truskawkowym

Robisz przyjęcie? Ten tort będzie jego przebojem. Beza, pyszna masa lodowa i sos truskawkowy. To […]

Crème brûlée z sosem Karmel

Pochodzący z Francji zapiekany deser. Na bazie śmietanki i żółtek. Zwieńczony warstwą sosu karmelowego. Z […]

Koktajl bananowo-jagodowy

Wszyscy kochamy koktajle. Są pyszne, pożywne i zdrowe. Wystarczy mleko i ulubione owoce. Wypróbuj naszą […]