Chipsy to przekąska doskonała. A co powiecie na takie zrobione w domu? Z tortilli! No i doprawione zgodnie z upodobaniami…

Pikantne chipsy z tortilli
Chipsy to przekąska doskonała. A co powiecie na takie zrobione w domu? Z tortilli! No i doprawione zgodnie z upodobaniami…
czas przygotowania:
10 min.
liczba porcji:
1
Potrzebne składniki
– 1 tortilla Dijo (dowolnego rodzaju)
– sól, ostra papryka, inne przyprawy (do smaku)
– sos barbecue (lub inny ulubiony)
Tortilla Grill
Pieczywo płaskie
Sposób przygotowania
1. Krok
Tortillę Dijo kroimy w trójkąty i smażymy je na głębokim tłuszczy na złoty kolor.
2. Krok
Powstałe w ten sposób chipsy osuszamy na papierowym ręczniku i doprawiamy do smaku różnymi przyprawami; podajemy z ulubionym sosem, np. z sosem barbecue.
Baw się z nami tortillami!
Baw się z nami przekąskami!