Niby klasyczna jajecznica, ale podana inaczej – w tortill! Oczywiście ze wszystkimi dodatkami: cebulką, bekonem i żółtym serem.

Wszystkie

Śniadaniowy wrap z jajecznicą

Niby klasyczna jajecznica, ale podana inaczej – w tortill! Oczywiście ze wszystkimi dodatkami: cebulką, bekonem i żółtym serem.

czas przygotowania:

15 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– 1 tortilla pszenna Graham Dijo
– 2 jaja
– 3 plasterki bekonu
– 2 plasterki żółtego sera
– 1 łyżka czerwonej cebuli (posiekanej w drobną kostkę)
– 1 łyżka czerwonej papryki (posiekanej w drobną kostkę)
– szczypiorek (do smaku)
– oliwa extra virgin (do smaku)
– sos tabasco (do smaku)

Tortilla Graham

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Rozgrzewamy patelnię z kawałkiem masła; na rozpuszczonym maśle rumienimy czerwoną cebulę, dodajemy roztrzepane jajka i smażymy gęstą jajecznicę.

2. Krok

 

Tak przygotowaną jajecznicę nakładamy na tortillę Graham Dijo, dodajemy bekon, żółty ser, czerwoną cebulę, pokrojony szczypiorek, doprawiamy wszystko do smaku oliwą i sosem tabasco.

3. Krok

 

Całość zawijamy w klasycznego  wrapa (patrz: kurs zwijania).

4. Krok

 

Na małym ogniu rozgrzewamy patelnię (bez  dodatku  tłuszczu!) i rumienimy złożoną tortillę równomiernie ze wszystkich stron.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Miętowa słodycz

Nietuzinkowy deser z wyrafinowanym miętowym akcentem. Zapiekana tortilla pełna pysznych, słodkich i soczystych owoców. Wszystkie […]

Panna cotta z sosem Malinowym

Słynny włoski deser na bazie słodkiej śmietanki. Podawany w efektownych pucharkach z dodatkiem sosu malinowego, […]

Mini precelki z niebieskim serem lazur i konfiturą malinową

Wymarzona przekąska do wina. Mini precelki, ser Lazur i aromatyczne maliny. Brzmi pysznie? A przygotowanie […]